Pilnavidurės terasinės lentos Woomax (WPC)

1047

WooMax WPC (Wood Plastic Composite) terasa yra naujas, inovatyvus, ilgaamžis medienos ir plastiko kompozito produktas. WooMax medžio plastiko kompozito lentos pagamintos iš: bambuko medžio dulkės - 60%, aukšto spaudimo politilenas (HDPE) - 30%, priedai - 10% PANAUDOJIMO GALIMYBĖS Keturios skirtingos natūralios gamtos spalvos suteikia galimybę iki smulkmenų suderinti vizualiai patrauklų ir estetišką terasos vaizdą: kiemo terasose, sodo takeliuose, lodžijose ir balkonuose, prie baseinų, pirčių ir ežerų montuojant takelius ir lieptelius, parkuose - suoliukus.

MEDIENOS PLASTIKO KOMPOZITO (WPC)  GAMINIAI

Matmenys: 25x135x5600 mm 

WooMax WPC (Wood Plastic Composite) terasa yra naujas, inovatyvus, ilgaamžis medienos ir plastiko kompozito produktas. WooMax medžio plastiko kompozito lentos pagamintos iš: bambuko medžio dulkės - 60%, aukšto spaudimo politilenas (HDPE) - 30%,  priedai - 10%

PANAUDOJIMO GALIMYBĖS

Keturios skirtingos natūralios gamtos spalvos suteikia galimybę iki smulkmenų suderinti vizualiai patrauklų ir estetišką terasos vaizdą: kiemo terasose, sodo takeliuose, lodžijose ir balkonuose, prie baseinų, pirčių ir ežerų montuojant takelius ir lieptelius, parkuose - suoliukus. 

PRIVALUMAI

Estetiškos išvaizdos;

Paslėptas tvirtinimas;

Nedegios;

Paprastai ir greitai sumontuojamos;

Atsparios vandens garams, drėgmei, tiesioginiam vandeniui;

Atsparios šalčiui, temperatūrų svyravimams, saulės poveikiui;

Neturi medienai būdingo pleišėjimo, skilimo, šakų;

Neslidžios netgi esant visiškai šlapiam paviršiui;

Lengvai įveržiami tvirtinimo elementai, angos vieta neskyla;

Nereikia papildomai impregnuoti;

Galima valyti aukšto slėgio plovimo įrenginiais;

Nereikalauja papildomos priežiūros;

Atrodo kaip medis, švelnus kaip medis – tiesiog “Amžinas medis“.

 

WPC DAILYLENTĖS FASADAMS

Tai puiki alternatyva medienos dailylentėms. Jos yra lengvos, atsparios vandeniui, lengvai montuojamos, nereikalauja ypatingos priežiūros, neskilinėja. Gali būti naudojamos vidaus ir lauko sienų apdailai, luboms. WPC dailylentės yra puikus pasirinkimas praktiškiems ir mylintiems gamtą žmonėms!

Montavimas ir priežiūra

1. Minimalus 0,4 cm tarpas tarp lentų ir kitų kietų konstrukcijų;
2. Norėdami išvengti šilumos ir drėgmės susikaupimo, užtikrinkite, kad konstrukcija nuolat natūraliai vėdintųsi.

PAGRINDO PARUOŠIMAS:

Woomax terasinės sistemos pagrindo paruošimas yra panašus kaip lengvų statinių pagrindo (pamato) paruošimas. Terasos pagrindas gali būti: Betoniniai blokai, išdėstyti ant sutankinto smėlio ar smėlio–žvyro pakloto; Suplūkto smėlio sluoksnis (10 – 15 cm), stabilizuotas su cementu; Monolitinė betoninė arba gelžbetoninė plokštė; Plieninės, medinės, aliuminės grotelės ant pamato atramų, kurios gali išlaikyti atitinkamas apkrovas. Ruošiant pagrindą, būtina pasirūpinti: Skersinių sijų hidroizoliacija; Vandens nuvedimu iš po terasos, įskaitant vandeniui nepralaidaus pagrindo nuolydį. Minimalus vandeniui nepralaidaus pagrindo nuolydis – 1%.

SKERSINIŲ SIJŲ MONTA VIMAS:

Skersinės sijos yra nešantieji elementai, todėl turi visu ilgiu priglusti prie pagrindo. Skersines sijas būtina pritvirtinti prie terasos pagrindo, savaiminio sriegimo medsraigčiais ar smeigėmis ir pan. Skersines sijas reikia išdėstyti ant vandeniui nepralaidaus pagrindo vandens nuotėkio kryptimi. Skersinėms sijoms gali būti naudojami aliuminio, metalo profiliai, kietmedis. Naudojant metalinius skersinius, rekomenduojama naudoti gumines tarpines. Maksimalus atstumas tarp skersinių sijų turi būti 40 cm, nuo sienų ir kitų elementų – mažiausiai 10 mm. Sujungiant skersines sijas pagal ilgį, jas būtina sutvirtinti tarpusavyje.

LENTŲ MONTAVIMAS:

Woomax lentos montuojamos tvirtinimo laikikliais. Laikikliai tvirtinami prie skersinių sijų su savaiminio sriegimo medsraigčiais, priklausomai nuo skersinių sijų medžiagos. Tvirtinimo laikiklių nustatymui naudokite tik savaiminio sriegimo medsraigčius arba sraigtus su paslėpta galvute. Prieš sudedant lentas, būtina parinkti sudėjimo pradžios pusę ir sudėti visas lentas viena kryptimi. Montažo tarpas tarp lentų turi būti 4-5 mm. Sujungiant lentas pagal ilgį, sujungimo vietoje būtina patalpinti dvi skersines sijas ir pritvirtinti du standartinius laikiklius. Sujungiant lentas pagal ilgį, rekomenduojama išdėstyti jas pakaitomis su mažiausiai 50 cm poslinkiu jau išdėstytos eilės atžvilgiu. Montavimo tarpas tarp lentų galų ir sienos turi būti 10 mm. Lentas pradedama montuoti nuo pradžios laikiklių nustatymo ant kiekvienos skersinės sijos pasirinktoje pradinėje terasos pusėje. Pirma lenta užfiksuojama pradžios laikiklyje ir sutvirtinama su standartiniu laikikliu iš kitos pusės. Kitos lentos fiksuojamos ir tvirtinamos su standartiniais laikikliais. Maksimalus lentoje padarytos angos (pvz. apšvietimo nustatymui) diametras negali viršyti 60 mm. Atviros klojinio iš terasos lentų pusės (galai ir išilginės pusės) gali būti užbaigtos galiniu profiliu, pritvirtinamu savaiminio sriegimo medsraigčiais.

SANDĖLIAVIMAS:

Terasinių lentų negalima sandėliuoti lauke! Būtina saugoti nuo kritulių ir tiesioginių saulės spindulių. Kadangi medžiagoje yra natūralaus medžio pluošto, spalvų sodrumas nežymiai gali keistis, veikiant saulei ir drėgmei, tačiau stabilizuojasi per 6-8 savaites.

 

VALYMAS IR TECHNINĖ PRIEŽIŪRA

Lengvai valosi, nereikia naudoti specialių valymo priemonių. Galima valyti aukštu vandens slėgiu, kai slėgis neviršija 80 barų. Valymui negalima naudoti valymo mašinų. Norint užtikrinti gerą vandens nuotėkį nuo terasos, būtina reguliariai valyti tarpus tarp lentų. Riebalų ir tepalo dėmių valymui naudojamos buitinės valymo priemonės. Draudžiama naudoti tirpiklius! Dėmes būtina pašalinti, vos tik joms atsiradus, negalima dėmei leisti išdžiūti ir įsiskverbti į medžiagą. Dėmė šalinama vandeniu ir valymo priemonėmis arba kanceliariniu trintuku. Jeigu dėmė išdžiūvo ir įsiskverbė į medžiagą, būtina atsargiai išvalyti dėmę su plovimo priemone, naudojant aukštą slėgį.

REKOMENDACIJOS

Prieš pradedant darbą, būtina atidžiai susipažinti su šiomis rekomendacijomis. Gamintojas ir pardavėjas neatsako už galimą žalą ir/ar produkto pažeidimus, jeigu jis bus neteisingai  montuojamas. Gaminiai iš WPC negali būti naudojami kaip nešančiųjų konstrukcijų elementai. Gaminius iš WPC galima apdirbti mechaniškai (pjauti, gręžti, obliuoti) ir montuoti, kaip ir gaminius iš įprasto medžio, naudojant standartinius instrumentus. WPC pjovimui rekomenduojama naudoti pjūklus su smulkiais dantukais arba diskinį pjūklą, skirtą PVC ir DSP pjovimui. Terasos sistemą būtina montuoti ant paruošto pagrindo (pamato).Optimali temperatūra montavimo darbų atlikimui yra nuo +5°C iki +30°C.

1047

Specifinė nuoroda

1 kita prekė toje pačioje kategorijoje: