Garo ir oro barjero izoliacinė membrana ISOVER Vario® Xtra

1900

Išmanioji ISOVER Vario Xtra garo izoliacinė plėvelė – tai nauja patobulinta anksčiau ilgai naudotos Vario KM Duplex UV membranos versija. Plėvelė užtikrina puikų vidinio apvalkalo sandarumą ir nepriekaištingą vandens garų izoliaciją. Vario Xtra plėvelės garinė varža yra didesnė, todėl ši naujoji membrana dar geriau pritaikyta Baltijos ar Šiaurės šalių klimatui. Išimtinais atvejais į konstrukciją patekus drėgmei, Vario Xtra pagreitina konstrukcijų džiūvimo procesą. ISOVER VARIO Xtra plėvelė pagaminta iš neaustinės armuotos poliamido plėvelės.

Išmanioji ISOVER Vario Xtra garo izoliacinė plėvelė – tai nauja patobulinta anksčiau ilgai naudotos Vario KM Duplex UV membranos versija. Plėvelė užtikrina puikų vidinio apvalkalo sandarumą ir nepriekaištingą vandens garų izoliaciją. Vario Xtra plėvelės garinė varža yra didesnė, todėl ši naujoji membrana dar geriau pritaikyta Baltijos ar Šiaurės šalių klimatui. Išimtinais atvejais į konstrukciją patekus drėgmei, Vario Xtra pagreitina konstrukcijų džiūvimo procesą. ISOVER VARIO Xtra plėvelė pagaminta iš neaustinės armuotos poliamido plėvelės.

Techniniai parametrai 

Žymėjimo kodas pagal CE EN13984, tipas B
Vandens garų laidumas (sd) 0,3 – 20 (sd)
Atsparumas plėšimui vinimi (išilgai / skersai) ≥ 65 N
Vandens nepralaidumas, EN 13859-1 W1
Maksimali tempimo jėga (išilgai / skersai) ≥ 140 N/117 N/50 mm
Degumo klasė E euroklasė
Darbinė temperatūra -40ºC - +80ºC

Paskirtis

Isover Vario Xtra plėvelė naudojama apšiltintose medinio, metalinio karkaso konstrukcijose (šlaitiniuose stoguose, išorės sienose) garo ir oro izoliacijai. Įprastinės garo izoliacijos plėvelės (pvz., polietileno plėvelė) ištisus metus turi pastovią vandens garų varžą. Dėl to konstrukcijų džiūvimo procesas šiltuoju metų laiku sulėtėja. Vario Xtra veikia kaip garo izoliacija, kurios vandens garų laidumas kinta priklausomai nuo aplinkos santykinės drėgmės. Žiemą šildymo periodu, kai santykinis oro drėgnis patalpose būna gana žemas (mažesnis nei 50%), Isover Vario Xtra tarnauja kaip garų barjeras, kuris sustabdo vandens garų skverbimąsi iš patalpų į apšiltintas sienas, stogą ir neleidžia drėgmei kauptis medinėse konstrukcijose. Vasarą, kai santykinis oro drėgnis palyginti yra aukštas (didesnis nei 60%), Isover Vario Xtra plėvelės garų pralaidumas padidėja, plėvelė leidžia pasišalinti drėgmei ir išdžiūti medinėms konstrukcijoms.
Isover Vario Xtra garo izoliacinę plėvelę taip pat tinka naudoti pastatuose, kurie šildomi ne ištisus metus, pvz. poilsio pastatuose, taip pat atliekant pastatų šiltinimą iš vidaus.
Isover Vario Xtra plėvelė gerai funkcionuoja derinyje su ISOVER šilumos izoliacija, ypač karkasinėse konstrukcijose su RKL vėjo izoliacinėmis plokštėmis.
Nerekomenduojama Isover Vario Xtra garo izoliacinės plėvelės naudoti drėgnose patalpose (dušų, vonių patalpose, pirtyse ir pan.).

Montavimas

Isover Vario Xtra plėvelė montuojama prie konstrukcijos iš šiltosios pusės taip, kad plėvelės paviršius su užrašais būtų patalpos/ montavimo pusėje.
Įrengiant pastato atitvarines konstrukcijas, svarbu užtikrinti vientisą, orui nelaidų vidinį apvalkalą. Todėl visos Vario Xtra siūlės turi būti perdengiamos, užleidžiant plėvelės kraštus ne mažiau kaip 100 mm, ir užklijuojamos Vario lipnia juosta. Klijuojamas paviršius turi būti sausas, švarus ir be dulkių.
Prie medinių konstrukcijų Vario Xtra plėvelė tvirtinama kabėmis, prie metalinių konstrukcijų – dvipuse lipnia juosta Vario DoubleTwin.

Pakuotė

Isover Vario Xtra plėvelė suvyniota į ritinius: 1,5m x 40m = 60m²

Sandėliavimas ir darbas
Sandėliuoti būtina sausoje, uždaroje patalpoje -15ºC - +40ºC temperatūroje, laikantis ant pakuotės pateiktų gamintojo instrukcijų.

1900

Specifinė nuoroda

1 kita prekė toje pačioje kategorijoje: